Politika o Piškotnih

1. Kaj so to piškotki?

 

Piškotki so datoteke, ki jih spletne strani ustvarijo med obiskom in se namestijo v spletni brskalnik uporabniškega računalnika.

Brez piškotkov ne bi bilo mogoče nuditi nujnih funkcionalnosti na spletni strani Modne-denarnice.si. Prav tako je interakcija med uporabnikom in spletno stranjo s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša, saj si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve in mu tako nudi boljšo uporabniško izkušnjoo

Piškotki, ki jih uporabljamo na spletni strani ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati  in ne morejo poškodovati vašega računalnika. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce..


2.) Katere piškotke hranimo?


Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo
- "_session_id", enoličen žeton, seja, Omogoča sistemu Shopify shranjevanje podatkov o vaši seji (napotitelj, ciljna stran itd.).
- "_shopify_visit", brez hranjenja podatkov, Veljaven 30 minut od zadnjega obiska, Uporablja se za sledenje števila obiskov na spletnem mestu
- "_shopify_uniq", brez hranjenja podatkov, poteče ponoči (glede na obiskovalca) naslednjega dne, šteje število obiskov v trgoviniza eno stranko.
- "cart", enoličen žeton, veljaven 2 tedna, Vsebuje informacije o vsebini vaše nakupovalne košarice.
- "_secure_session_id", enoličen žeton, seja
- "storefront_digest", enoličen žeton, Če trgovina ima geslo, se uporablja za ugotavljanje, ali ima trenutni obiskovalec dostop.
- “Log datoteke” sledijo in beležijo aktivnosti, ki jih izvedete na spletni strani. Tukaj se beležijo naslednji podatki: IP naslov, tip brskalnika, ponudnik internetnih storitev, referenčne strani, strani iz katerih ste prišli in datum/čas aktivnosti.
- “Web beacons,” “tags,” in “pixels” so elektornske datoteke uporabljene za beleženje informacij kako uporabljate spletne strani.

Ostali piškotki, ki jih uporablja platforma Shopify so navedeni tukaj.

3.) Kako izključim piškotke

Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše nastavitve ne bodo več shranjene in obvestilo o piškotkih boste prejeli vsakič, ko boste ponovno obiskali našo spletno stran. Kljub temu lahko upravljate z nastavitvami vašega piškotka v spletnem brskalniku kot tudi na spletnih straneh tretjih oseb, ki namestijo piškotek na vašo napravo prek naših spletnih strani.

Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in omogoča, da si ogledate vse nameščene piškotke, poleg tega pa dovoli izbris vseh ali posamičnih piškotkov. Poleg omenjenega lahko piškotke tudi blokirate. Če spremenite nastavitve o piškotkih v vašem spletnem brskalniku, bodo spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za našo spletno stran.